Gespecialiseerde bso

KC SBO Petrus Donders biedt een gespecialiseerde bso voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar. Kinderen krijgen de begeleiding die past bij hun ondersteuningsbehoeften. We werken met gespecialiseerde pedagogisch medewerkers en met minder kinderen op één groep dan de reguliere opvang. 

Sociaal-emotionele ontwikkeling
Na school lekker ontspannen? Bij de gespecialiseerde bso van KC SBO Petrus Donders vinden we een fijne middag beleven heel belangrijk. Net als op reguliere bso's. Toch is er bij ons een verschil. Want naast dat, werken we ook aan de sociaal-emotionele ontwikkeling. Spelen gaat bij veel van onze kinderen namelijk niet vanzelf. Ze vinden het vaak lastig om contact te maken met andere kinderen.

Planning
Waar op reguliere bso's kinderen zelf mogen bepalen wat ze willen doen, hebben onze kinderen daar minder voordeel bij. We werken daarom met een planning, zodat kinderen weten waar ze tijdens een middag op de gespecialiseerde bso aan toe zijn. Zo spelen ze bijvoorbeeld samen, eten daarna een gezonde snack om vervolgens even tot rust te komen met een ontspanningsoefening. Op die manier zorgen we voor een veilige omgeving, waardoor ze zichzelf zijn en zich ontwikkelen. De planning kan voor een hele groep gelden, maar waar nodig ook voor één kind.  

     Meer weten? 
     Bekijk dan onze folder gespecialiseerde bso. Of neem contact met ons op per mail of telefoon.